torsdag 23 augusti 2007

Annat: Modeller part 2, Gisele Bundchen























Gisele Bundchen är en brasiliansk supermodell. Hon är född 20 juli 1980 i Rio Grande do Sul som då ligger i Brasilien. Hon har två systrar som också är modeller, fast på en mycket lägre nivå. De heter Gabriela och Patricía.
Gisele upptäcktes när hon åt på McDonalds med sina vänner. När hon var 13 gick hon och sina två systrar på en kurs för att förbättra hållningen. Den leddes av Dilson Stein och skolan var för blivande tonårsmodeller. Dilson tog senare med 50 stycken av kursdeltagarna till Sao Paulo för att bli utvärderade av riktiga agenter. Samma år deltog Gisele i en skönhetstävling och kom på femte plats.
1996, när hon var 16 år flyttade hon till New York. Där fick hon sin riktiga debut och efter det har hon samarbetat med designers som Valentino, Zara, Bvlgari, Tommy Hilfiger, Chloé, Celine, Versace, Dior, Michael Kors, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Louis Vouitton och Victorias Secret. (Inte några där..) Hon har också prytt många tidningsomslag, bland andra, Allure, Marie Claire, Vogue, Harper´s Bazaar, Arena och Rolling Stone.
Gisele har haft ett förhållande med Leonardo Di Caprio men det tog slut förra året.
Annars har Gisele hunnit vara med i tre filmer också: Taxi, som hon blev nominerad till ett Teen Choice Award för bästa kvinnliga filmdebut, The devil wears Prada och Astérix aux jeux olympiques eller något.. Hon har blivit framföstad som en av världens vackraste kvinnor av People Magazine, och världens vackraste kvinna av tidningen Rolling Stone.
Gisele är just nu den rikaste modellen i världen och drar in 33 miljoner (dollar..?!) om året!
Herregud vilken karriär hon har! Inte många lyckas som hon! Liksom titta bara hur många designers hon har arbetat med!
Nästa modell blir australienskan Gemma Wardhade jag tänkt, så Look forward to that!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hon är så himla fin. alltid!

Anonym sa...

åhh hennes hår! jag vill ha!!